Vi bidrar till ett nytt sätt att se på lärande och utbildning

Tillsammans mot ett Teal skolsystem

VÅRT SYFTE

Vi tar det framväxande Teal-paradigmet till skolans värld. Teal skolor är människocentrerade, syftesdrivna och mycket lämpade för vår komplexa, snabbt föränderliga värld. De utvecklar barns självkänsla, empati och fulla potential. Lärarnas välmående är en naturlig del av systemet. Ett Teal skolsystem kommer att ha påverkan på alla nivåer i samhället, från individuell lycka till social impact på global nivå.

Mer om Teal
ENGAGERA DIG

Vi söker vår "soul tribe"!
Om du tycker att det är dags för en radikal förändring i hur vi som samhälle tänker om skolor, lärande och utbildning, mot ett människocentrerat perspektiv, önskar vi få kontakt med dig. Det finns många sätt att bidra och stödja oss. Om du vill samskapa rekommenderar vi att du ansluter med oss via vårt Slack-konto.

Läs mer
EVENT

Missa inte att träffa oss! Vi håller meet-ups i Stockholm, Sverige (vi pausade detta på grund av pandemin).
Du kan också anordna dina egna Teal School-möten för att diskutera det Teal paradigmet och framtidens skola, vi annonserar träffen och lägger den i vår evenemangskalender.

Du hittar oss på meetup.com

Välkommen till Meetup

Vår varför

Vår värld håller på att förändras, snabbt. Den tekniska utvecklingen gör det svårt att ens föreställa sig vad våra barn kommer att arbeta med 20-30 år från och med nu. Fortfarande de flesta skolor förblir desamma. Och även om det finns omfattande forskning om hur vi fungerar som människor, om vad som gör oss glada och motiverade, både lärare och barn kämpar och psykisk hälsa frågor bland unga ökar.

Det är dags för en skola som bygger på mänskliga behov och holistisk mänsklig utveckling. Social emotionell utveckling samt kognitiv. Individualiserade inlärningsprocesser som bygger på intern motivation, självledarskap och självuppfyllande behärsklärande. Och lärare / lärande guider som är medvetna om vikten av nära relationer, autonomi och glädje i processen för lärande.

Och det är dags för en skola som erkänner att standardiserade processer riktade mot en "icke-standardiserad" värld inte är rationell, oavsett hur vana vi har blivit för dem. Komplexiteten i världen kräver flexibilitet, kreativitet och samskapande, genom reflekterande, fördomsfria och ansvarsfulla människor.

Vi är fast övertygad om att det industriella paradigm som skolorna bygger på idag har passerat det utgångsdatum, och att det är dags att se mot det nya paradigm som växer fram. Det industriella paradigmet är produktionsorienterat, och människan ses i princip som resurser i en enorm maskin. Det framväxande paradigmet är människoorienterat, och organisationerna ses som levande organismer, känner av sin omgivning och sina behov och anpassar sig snabbt och smärtfritt.

Detta paradigm kallas Teal.

Läs om Teal

Kom med oss!

Du kan hitta oss och andra teal-schoolers på dessa platser:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Artiklar & Nyheter

Välkommen till vår blogg. Här delar vi med oss av tankar om hur man startar Teal skolor och förändrar skolsystemet mot ett mer individualiserat, framtidssäkrat och känslomässigt intelligent utbildningssystem. Bloggarna kan vara skrivna på både engelska och svenska men observera att de inte översätts automatiskt. 

Maria Montessori 150 years

“On the higher educational level, justice is something truly spiritual; it tries to ensure that every child shall make the best of himself (achieve his potential). Justice is to give[…]

Read more
Embodied knowledge

The Second Mode of Knowing

I have been wanting to share Ken Wilber’s video on The missing link in Education, take a look at his video below. That which strikes me and I see as[…]

Read more
From ego to eco system thinking

Educational Futures

How might we build our capacity to both imagine and create futures that are the futures that we really want to see coming about Keri Facer Professor of Educational &[…]

Read more

Kontakta oss

Vi svarar på alla frågor inom några dagar. Du kan också gå med i vårt Slack-konto för att starta en konversation.

Partners

Organisationer kan bli partners. Om du till exempel representerar en organisation som arbetar aktivt med hållbarhet kan det vara en intressant del av er CSR-portfölj och employer branding att stödja oss. Att stödja oss är att stödja omvandlingen till Teal skolor. Skolor som utvecklar barn som hela människor, och som också kommer att ge dig de utmärkta team-orienterade självledare du kommer att vilja anställa.  

Läs mer om att bli partner

——————————————- Dela din berättelse, tack! —————————————–

Kontakta oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Ditt välkomst-mail kan hamna i din skräppostmapp, se till att tagga det som säkert så att du inte missar våra framtida nyhetsbrev.